Valtava, raskaskin viikko takana. Kotisivuremontti on vienyt paljon aikaa ja energiaa, lisäksi mediaan noussut aihe harrastuskoirien kohtelusta on saanut mielen matalaksi.

Nyt jos koskaan on ihan jokaisen aika tarkastella omaa toimintaansa ja pyrkiä kehittymään ohjaajana.

Puhun paljon pentukursseilla tästä asiasta. Erityisesti uudet koiranomistajat ovat alttiina vaikka minkälaisille vaikutteille. Ympäristön paine saa joskus meidät tekemään ratkaisuja mitä voimme itsekin vain jälkikäteen ihmetellä.

Muistathan, että Sinun koirasi on Sinun, ei kenenkään muun. Sinä päätät miten koiraasi koulutetaan. Jos joku kouluttaja haluaa näyttää koirallasi asioita mitä ei osaa perustella, mitkä tuntuvat epäreiluilta niin sinun ei tarvitse suostua. Jos joku käskee sinun tehdä jotain mitä et halua niin sinun ei tarvitse suostua.

Hyvä kouluttaja huomioi aina eläimen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Hyvä kouluttaja osaa aina perustella käyttämänsä menetelmät. Hyvä kouluttaja valitsee sekä koiralle, että ohjaajalle sopivat menetelmät. Mikäli kouluttajalla ei ole riittävästi tietotaitoa jonkin asian ratkaisemiseen niin hän kysyy neuvoa kollegoiltaan ja ohjaa tarvittaessa aiheeseen enemmän perehtyneen kollegan luokse.

Muista aina, Sinä päätät miten parasta ystävääsi kohdellaan!

Veikarissa ei hyväksytä minkäänlaista eläinten kurittamista tai kaltoinkohtelua.

Nyt, kohti valoa!

Lämmöllä,

Sevil