Irto-DoBoJa!

12,10 13,64 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Tervetuloa mukaan irto-DoBoIlemaan koiran ja ohjaajan yhteiseen jumppaan!

Tunneilla ei ole tasovaatimuksia ja ne sopii aivan vasta-alkajista jo kokeneempiin doboilijoihin. Pentujen kanssa teemme harjoitukset kevennettyinä ja kaikissa treeneissä huomioidaan koiran ikä, taso ja muut, esim terveydelliset seikat.

Tunnin hinta sisältää kaikkien välineiden lainan!
Koronan vuoksi desinfioidaan kädet ennen ja jälkeen treenien, sekä huolehditaan turvaväleistä. Kouluttaja käyttää hengityssuojainta.

Tunneille otetaan koronatilanteen vuoksi max. 6 koirakkoa/kerta.

Tervetuloa liikkumaan yhdessä parhaan kaverin kanssa! 🙂

HUOM!
Mikäli haluat maksaa tyky/smartum/ePassi/Eazybreak/edenredillä, niin varaa paikkasi sähköpostitse: koirakoulu.veikari@gmail.com

Liikuntasetelit kerätään harjoituksissa, allekirjoitathan setelit valmiiksi kiitos!
Mikäli maksat apilla niin löydät meidät toimipaikkahaulla: Liikunta- ja koiraurheilukeskus Veikari. 🙂

Hieman dobosta:

Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta  ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.
Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa  ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran  tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.

Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Harrastuskoirilla, varsinkin sellaisissa lajeissa, johon kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa dobosta on erityistä hyötyä. Koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.
Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon  kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävänä on tukea sitä liikkuessa jo ennakoivasti.
Koiran syvä lihaksisto alkaa heiketä tutkimusten mukaan jo koiran täytettyä 4 kk, mikäli koira ei saa siihen harjoitusta. Syvät lihakset ovat herkkiä lihaksia, jotka isojen aivojen käskystä aktivoituvat  jo ennen pinnallisia lihaksia, jotka vastaavat itse liikkeestä.

Koiran pinnalliset lihakset ovat siis niitä, jotka liikuttavat koiraa. Syvät lihakset taas ovat ne, jotka tukevat nivelet paikoilleen. Syvät lihakset aktivoituvat hitaissa liikkeissä ja staattisessa tasapainoilussa. Mikäli koiran syvä lihaksisto ei ole kunnossa, pinnallisetkaan lihakset eivät voi toimia kunnolla. Seurauksena on lihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja. Koiran lihakset tukevat niveliä ja luustoa sekä kannattavat kehoa – aivan kuten ihmiselläkin.  Koiraharrastuslajeissa on jokaisessa omat lihasryhmänsä, jotka ovat suuremmalla rasituksella ja ovat näin vaarassa ylirasittumiselle, revähdyksille, jumiutumiselle tai vaarassa jäädä jännittyneeseen tilaan, jos lihashuoltoa ei tehdä tai se tehdään puolihuolimattomasti.

Lisätiedot

Irto-DoBot

Ti 2.2. klo 10-10:50, Su 7.2. klo 11-11:50, Ti 16.2. klo 10-10:50, Su 28.2. klo 11-11:50, Ti 2.3. klo 10-10:50, Ti 9.3. klo 10-10:50, Su 21.3. klo 11-11:50, Ti 23.3. klo 10-10:50, Su 4.4. klo 11-11:50, Ti 6.4. klo 10-10:50, Su 25.4. klo 11-11:50

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.