Ale!

Koulutukset ja kurssit

Pennun vuosi -verkkovalmennus!

47,58 

Sevil Ilter

Toimitusjohtaja, Veikari Oy

Käyttäytymisanalyyttisen eläintenkoulutuksen asiantuntija (2019)

Eläintenkouluttaja AT (2020- opinnot kesken)

Koira-alan mentaalivalmentaja (2021-  opinnot kesken)

NLP Practitioner (2021- opinnot kesken)

Dobo koulutusohjaaja (2016)

Olen kolmekymppinen perheenäiti ja koiraharrastaja Mustasaaren Veikkaalasta. Tavalla tai toisella koirat ovat aina kuuluneet elämääni. Ennen ensimmäistä omaa koirani ulkoilutin tietysti puoliväkisin kaikki naapuruston koirat. Ensimmäinen oma koira, suuri unelma tuli todeksi kun olin 9 vuotias.

Varsinainen harrastukseni alkoi x-dobermanni Dinalla, joka syntyi vuonna 2006. Dinan kanssa kilpailimme tokossa (TK1 TK2), sekä päädyimme pelastuspuolelle treenaamaan jälkeä ja hakua.
Yhteinen taipaleemme päättyi valitettavan varhain Dinan sairastuttua sydänvikaan hyvin nuorena.

Dinan kaveriksi muutti 2009 ihana, hullu rämäpää-dobermanni Miitta jossa olikin enemmän koiraa kuin mitä aloitteleva harrastaja pystyi odottaa.
Miitan kanssa kokeiltiin kaikenmoista (IPO1 TK1 BH AD MH) ja se oli vietissään ja temperamentissaan ohjaajalle ihan uudenmoinen harjoituskappale ja Opettaja jonka kanssa tuli tehtyä kaikki mahdolliset virheet. Miitta jätti meidät vajaa 10 vuotiaana polvien nivelrikon vuoksi ja raskain sydämin jouduimme tehdä sen vaikeimman päätöksen parhaan ystävän puolesta elokuussa 2019.

Otin itselleni v. 2013 Miitan ensimmäisestä pentueesta dobermanni Veeran, joka on paljon emänsä kaltainen. Veera on kaikin puolin sopiva käteeni, valtavan vietikäs, sopivasti impulsiivinen, mutta kuitenkin hyvin ohjattava. Veera nauttii tekemisestä täydellä moottorilla.
Veeran kanssa on myös kokeiltu kaikenmoista (FH1 TK1 RTK4 ZTP1A BH AD).
Päälajimme oli alkujaan suojelu, mutta loukkaantumisen johdosta jouduimme lajista pitkälle sairaslomalle ja lopulta vaihtamaan muihin lajeihin.
Korkkasimme syksyllä 2017 meille uuden lajin, rally-tokon saaden ensimmäisestä RT-kokeesta 100 pistettä ja se oli sitten siinä.  Olimme 11/13 PM3 ja haimme ja tulimme keväällä 2020 mukaan rally-tokon kansalliseen valmennusrenkaaseen, johon tulimme hyväksytyksi! Tällä hetkellä kisoja ei koronan vuoksi ole, mutta toivottavasti pääsemme vielä saalistamaan viimeistä valiotulosta tänä vuonna.

Aloitin 2017 heinäkuussa kilpailemisen myös mieheni koiralla Osmolla, jonka kanssa olen kilpaillut pari kisaa suojelussa, tokossa TK1 ja 2 x avo1. Aloitimme myös extempore rally-tokouran sadan pisteen korkkauksella ja tällä hetkellä olemme saavuttaneet RTK1 hienoilla pisteillä. Osmo alkaa olla valmis jo ylempiin luokkiin, mutta koronan haitatessa harrastusta keskitymme nauttimaan matkasta. Suoritimme Osmon kanssa myös ZTP-testin elokuussa 2019 erinomaisin arvosanoin SG 1A.
Toivottavasti pääsisimme vielä kisaamaan ja Osmo pysyisi näin hienossa kunnossa! 🙂

Kilpailen tällä hetkellä myös lainakoira Tulen kanssa (bc Myytin Tulikivi) jonka kanssa on ollut tavoitteena saavuttaa RTK1 ja RTK2 -koulutustunnukset. Saavutimme ensimmäisestä kilpailustamme 04/2019 100p ja luokkavoiton, toisessa kilpailussamme (bordercollieiden rotumestaruuskisat) saavutimme myös 100p. ja luokkavoiton ja alokasluokan ‘mestaruuden’. Kolmas kisa käytiin elokuussa 2019 ja vajaa perusasento toi 10 pisteen virheen ja saavutimme RTK1 -tunnuksen hienolla 90 pisteen radalla!
Mahtava tilaisuus ohjata vierasta koiraa ja vielä bortsua!

Olen ollut pitkään aktiivinen yhdistystoiminnassa ja pitänyt paljon tottelevaisuuskursseja ja koulutuspäiviä sen tiimoilta. Olen myös suorittanut Dobo -koulutusohjaajakurssin vuonna 2016.

Jouluna 2019 valmistuin käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi suoritettuani käyttäytymisanalyyttisen eläinkouluttajan tutkinnon Tampereen yliopistossa.
Tällä hetkellä opiskelen Sedulla eläintenhoitajan ammattitutkintoa, eläinkoulutuksen osaamisalaa.
Toimin myös Avustajakoirat Ry:n hyväksymänä koulutusohjaajana.
Minulla on käynnissä myös NLP Practitioner -opinnot, sekä koira-alan mentaalivalmennuksen opinnot.

Oma ajatusmaailmani koirankoulutuksesta perustuu positiivisen vahvistamisen menetelmiin ja tutkittuun tietoon. Kaikkein tärkeimpänä pidän sitä, että koiralla ja ohjaajalla on hauskaa yhdessä ja hyvä suhde. Fiilis edellä mennään aina! Lisäksi koen, että toimiva arki on tärkein elementti myös harrastuskoiran elämässä.
Harjoituksissa haemme kokeneemmille koirakoille tarvittaessa suunniteltuja haasteitakin nostamalla kriteeriä esim. erilaisilla häiriöillä. Näitä systemaattisesti treenaamalla ja ratkomalla päästään suoritusvarmempaan lopputulokseen esimerkiksi kilpailemista silmällä pitäen.

Vastaan Veikarin tottelevaisuuden- ja rally-tokon valmennusryhmistä, sekä koulutan satunnaisesti pentuvalmennuksia, noseworkia, doboa, rally-tokoa ja tokoa.

Lasse Kivineva

Olen melkein kolmikymppinen (eli reilu 40 v.) perheenisä ja koiraharrastaja. Koiraharrastuksen pariin eksyin ikään kuin vahingossa kun otimme Miitalle kaveriksi Osmon vuonna 2011 Dinan nukuttua pois.
Lähtökohtaisesti otin lenkkikaveria, mutta emännän harrastuksesta innostuneina aloimme tehdä tottelevaisuutta ja eksyimme suojeluharjoituksiin.
Osmon kanssa on tehty BH BC1 BC2 ja IPO1 ja TK1 (+ 2 x toko AVO1) ja RTK1. Osmon jäätyä suojelusta eläkkeelle emäntä kilpailee Osmon kanssa tokossa ja rally-tokossa.

Tällä hetkellä minulla on myös uros Miitan toisesta pentueesta. Heikki on vaikuttaa lahjakkaalta jäljellä ja moottoria löytyy selvästi myös muuhun harrastamiseen. Tavoitteena olisi päästä senkin kanssa kilpailemaan jonain päivänä.

Vastaan Veikarin kiinteistöhuollosta ja taustahommista.