Sevil Ilter

Toimitusjohtaja, Veikari Oy

Käyttäytymisanalyyttisen eläintenkoulutuksen asiantuntija 2019 (Tampereen yliopisto), Eläintenkouluttaja AT (Sedu), Koira-alan mentaalivalmentaja, Sport Dog Coach 2021, NLP Practitioner 2021, Dobo koulutusohjaaja 2016

Olen Sevil, intohimoinen koiraharrastaja ja Sinun valmentajasi!

Tavalla tai toisella koirat ovat aina kuuluneet elämääni. Ennen ensimmäistä omaa koirani ulkoilutin tietysti puoliväkisin kaikki naapuruston koirat. Ensimmäinen oma koira, suuri unelma tuli todeksi kun olin 9 vuotias, vuonna 1991.

Koiraharrastustaustaani lyhyesti:

  • Dina 2006-2011 (DCM) TK1 TK2
  • Miitta 2009-2019 (Red Label’s Madame Madventure) IPO1 TK1 BH AD MH
  • Veera 2013- (Red Label’s OMG Olga) FI RTVA FH1 TK1 RTK4 ZTPsg1A BH AD, rally-tokon valmennusrengas 2020-2022
  • Osmo 2011- (Red Label’s Natural Nestor) IPO1 BC2 TK1 (2 x AVO1) RTK2 ZTPsg1A BH
  • Tuli (Myytin Tulikivi), ihana lainakoirani, om. Jessica Ristimäki RTK1, RTK avo hyväksytty

Olen ollut pitkään aktiivinen yhdistystoiminnassa ja pitänyt paljon tottelevaisuuskursseja ja koulutuspäiviä sen tiimoilta. Olen toiminut myös monessa luottamustehtävässä eri yhdistysten hallituksissa. Olen myös palveluskoiralajien, sekä rally-tokon koetoimitsija.

Oma ajatusmaailmani koirankoulutuksesta perustuu positiivisen vahvistamisen menetelmiin ja tutkittuun tietoon. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä ja asioiden kyseenalaistaminen on ohjannut minut hakemaan tietoa ja kehittymään kouluttajana. Kaikkein tärkeimpänä pidän sitä, että koiralla ja ohjaajalla on hauskaa yhdessä ja hyvä suhde. Fiilis edellä mennään aina! Lisäksi koen, että toimiva arki on tärkein elementti myös harrastuskoiran elämässä.
Hyvin suunnitellulla koulutuskaarella, systemaattisesti treenaamalla, tuloksia mittaamalla ja opittuja taitoja yleistämällä päästään suoritusvarmempaan lopputulokseen esimerkiksi kilpailemista silmällä pitäen.

Vastaan Veikarin tottelevaisuuden- ja rally-tokon valmennusryhmistä, sekä koulutan satunnaisesti pentuvalmennuksia, noseworkia, doboa, rally-tokoa ja tokoa. Vedän myös yksityisvalmennuksia, sekä autan ohjaajia arjen haasteissa.

Piia Kiuru
Agilityn valmennusryhmä, agilitykoulutukset, hoopers

Olen harrastanut aktiivisesti koirieni kanssa vuosituhannen vaihteesta lähtien, joten minut voi jo luokitella pitkän linjan koiraharrastajaksi.
Silloin kun ensimmäinen koira tuli talouteen hakeuduin agilityn pariin ja sille tielle olen jäänyt. Lajivalikoima on kasvanut vuosien kuluessa ja taloudessa on ollut myös useita eri rotuja.
Harrastusurani aloitin kääpiösnautserin kanssa, jota seurasi rotuina espanjanvesikoira ja newfoundlandinkoira. Tällä hetkellä tunnen paimenkoirat eniten omakseni ja harrastuskaverina onkin lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira.

Vuosien saatossa olen treenannut agilityn lisäksi lukuisia muita lajeja, joista voisi mainita ainakin tokon, pk-haun ja vesipelastuksen. Kokeisiin ja kilpailuhin olen osallistunut agilityssä, tokossa, vepessä ja rally-tokossa. Valioksi asti olen koirieni kanssa harrastanut agilityn ja tokon puolella. Viime vuosina olen kilpaillut hieman vähemmän kuin aktiivisimpina vuosina.

Ammatiltani olen toimintaterapeutti ja työskentelen aikuispsykiatrian parissa. Olen erikoistunut koira-avusteiseen toimintaterapiaan ja yleisestikin eläinavusteisten kuntoutusmenetelmien edistäminen on lähellä sydäntäni. Vuodesta 2014 lähtien minulla on ollut koiria virallisina työkavereina.
Koirien terapiakäyttöön uppoutuminen on muokannut myös arvomaailmaani koirankouluttajana alleviivaten koiran ja ohjaajan hyvän suhteen, sujuvan kommunikoinnin ja keskinäisen luottamuksen tärkeyttä.

Olen kouluttanut vuosien kuluessa agilityn lisäksi tokoa ja vepeä. Veikarissa olen kouluttanut vepeä pari talvikautta ja agilityä heti Veikarin alkumetreistä lähtien. Kouluttajana minulle on tärkeätä, että asiat tehdään huolellisesti, ollaan johdonmukaisia ja perustaidot opetetaan vahvoiksi.
Koulutettavien kanssa pohdin myös mielelläni yksityiskohtia ja ratkon mahdollisia ongelmia.
Pyrin siihen, että jokainen koulutettava pystyy osallistumaan treeneihin oman taitotasonsa mukaan. Kuitenkin niin, että harjoitukset tarjoavat myös sopivasti haastetta, jotta taitojen kasvattaminen on mahdollista.
Kouluttaessani pyrin siihen, että treeneistä voi lähteä kotiin hyvällä mielellä ja kokea olevansa taas askeleen lähempänä omia tavoitteitaan.

Renja Hakala
Eläintenkouluttaja AT, Koulutusohjaaja: Pentukurssit, arkitottelevaisuus, temppukurssit

Olen Renja Hakala, perheenäiti, luokanopettaja, terapiakoirien kouluttaja ja yrittäjä. Pian myös eläintenkouluttaja!
Pienestä pitäen suurimmat kiinnostuksen kohteeni ovat olleet eläimet sekä opettaminen, ja niitä on tullut opiskeltua ja harrastettua monessa muodossa vuosien varrella. Kotonamme on asunut kaikenkarvaisia kavereita, mutta tärkeimmät elämässäni ovat aina olleet hevoset ja koirat. Metsästysrotuisten koiriemme kanssa on tullut kokeiltua jäljestämistä ja noutamista, ja sieltä ollaan pikkuhiljaa eksytty kiitos seurakoirien arkitottelevaisuuteen, agilityyn ja temppujen opettamiseen.
Tällä hetkellä meillä asustaa kaksi havannankoiraa joiden kanssa olen käynyt koira-avusteisen toiminnan sekä koira-avusteisen opetuksen koulutuksen. He työskentelevät siis kanssani alakoulussa antaen motivaatiota ja tukea koulun oppilaille. Teemme myös satunnaisia vierailuja vanhainkoteihin.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja opiskelen eläintenkouluttajaksi (ammattitutkinto, kpedu). Olen perustanut luontokoulun ja toiminut siellä 10 vuotta luontokoulunopettajana. Tällä hetkellä pyöritän Suomen Terapiakoirakoulua/Finska Terapihundskolania, ja toimin kouluttajana sekä suomeksi että ruotsiksi eri puolilla Suomea.

Tavoitteeni koulutusohjaajana on auttaa kaikkia koiranomistajia aiemmasta taitotasosta riippumatta luomaan hyvän suhteen koiraansa positiivista vahvistamista käyttäen. Haluan parantaa omistajan ja koiran luottamusta ja kontaktia ja siten saada heille aikaan sujuva arki. Paras palkka minulle on nähdä että sekä koira että omistaja saavat kokea onnistumisen tunteen, ja lähtevät kotiin hyvin mielin!

Mira Granlund
Eläintenkouluttaja AT (opinnot kesken) Koulutusohjaaja: toko, rally-toko ja nosework

Olen nelikymppinen koiraharrastaja Vaasasta. Meidän perheeseen kuuluu mieheni lisäksi kaksi australianpaimenkoiraurosta Riksu ja Kiiru sekä mummokissa Ilona.
Ensikosketus koiriin on ollut teini-iässä perhekoiramme Haraldin kautta. Harald oli valtava newfoundlandinkoira ja ihan paras ikinä. Olen myös tutustunut jo tuolloin palveluskoiramaailmaan veljeni mukana.

Ensimmäinen oma koirani Riksu muutti meille (ja meidän elämän) jouluna 2011. Riksu on hyväsydäminen nallekarhu ja hänen kanssaan on kokeiltu monia eri lajeja. 

Riksu on suorittanut palveluskoirien käyttäytymiskokeen (BH) hyväksytysti sekä kilpaillut tokossa (TK1, Toko avo hyväksytty tulos) ja rally-tokossa (RTK1). Riksun kanssa on harrastettu myös palveluskoirien hakua ja jälkeä sekä vähän viestiäkin. Myös nosework on tuttu laji Riksulle. 

Nykyään Riksu viettää seniorikoiran elämää ja touhuaa treeneissä mukana oman voinnin mukaan.

Pieni ja pippurinen Kiiru muutti meille loppukesästä 2017 täyttämään kilpailukoiran paikkaa Riksun tilalle. Tahtoa ja tarmoa täynnä oleva Kiiru on monessa asiassa täysin vastakohta Riksulle, mikä on ollut minulle kehittymisen paikka ohjaajana sekä koiran omistajana. 

Kiirun kanssa harrastetaan tokoa, rally-tokoa ja noseworkkia tavoitteellisesti. Kiiru on käynyt kisakentillä ansaiten hyväksytyn tuloksen tokon alokasluokassa ja rally-tokossa koulutustunnukset RTK1, RTK2 ja RTK3. Mestariluokassa startataan joulukuussa 2021. Kiiru on osallistunut myös noseworkin 1-luokan kokeisiin ansaiten yhden luokkanousuun vaadittavan tuloksen. 

Kiirun kanssa puuhataan omaksi iloksi myös palveluskoirien jälkeä sekä muita etsintälajeja. Kiiru myös jumppailee ja temppuilee säännöllisesti kotona lihaskunnon hoitamiseksi.

Itse olen käynyt arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin keväällä 2017 ja kilpailutottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin kesällä 2020. Keväällä 2021 kouluttauduin koira-alan mentaalivalmentajaksi. 

Olen myös osallistunut erilaisiin koulutuksiin koirieni kanssa vuosien aikana usean eri lajin tiimoilta. Minulla on myös oikeudet toimia koetoimitsijana palveluskoiralajeissa.

Tavoitteeni on kouluttaa koiria ”elämä edellä” ja ilon kautta. Tahdon koirieni toimivan ensisijaisesti arjessa ja arjen olevan hyvää. Treenit ovat meille harrastus ja aktivointia aktiivisille koirille. Kisaaminen on toki meillä tavoite, mutta samalla se on etuoikeus. 

Harrastamisen pitää tuoda iloa ja energiaa, eikä sitä tehdä väkipakolla. Palkitsevinta minulle on nähdä iloinen ja innostunut koira, joka tahtoo oppia lisää ja toimia yhteistyössä ohjaajansa kanssa.

Sofia Hänninen

Nimeni on Sofia Hänninen ja olen kahden teini-ikäisen tytön äiti.

Valmistuin kesällä 2022 koirien koulutusohjaajaksi ja tällä hetkellä erikoistun käytösneuvontaan ja ongelmakoirakoultukseen.

Aloitin opiskelut, koska halusin oppia lisää koirista, niiden tavasta kommunikoida keskenään, sekä meidän ihmisten kanssa.

Oman koirani, suursnautseri Zeldan kanssa olemme kokeilleet erilaisia harrastuslajeja, jotta näen mistä koirani pitää ja mikä soveltuisi koiralleni parhaiten.

Koiran kanssa minulle tärkeintä on toimiva arki kotona perheen kanssa. Tärkeintä minulle on terve suhde ja luottamus minun ja koirani välillä tilanteessa, kuin tilanteessa.

Tärkeimpiä asioita arjessamme on metsän hiljaisuus ja luonnon rauha.

Tervetuloa kursseilleni Veikariin! 🙂

Lasse Kivineva

Vastaan Veikarin kiinteistöhuollosta ja taustahommista ja olen Veikari Oy:n toinen omistaja, sekä hallituksen puheenjohtaja. Olen myös harrastanut aktiivisesti, vaikka harrastukset ovatkin olleet nyt hetken tauolla.