Apua – äänet pelottaa!

Onnea loistavasta päätöksestä ja tervetuloa mukaan Apua – äänet pelottaa! -verkkovalmennukseen!

Tämän valmennuksen avulla opit menetelmiä, joiden avulla voit helpottaa ääniaran koiran, sekä koko perheen elämää. Valmennusmateriaalit perustuvat positiivisen vahvistamisen menetelmiin ja harjoitusten tavoite on se, että pelkokynnystä ei ylitettäisi missään vaiheessa harjoitusten aikana vaan avainasemassa on koiran toimintakyvyn havainnointi ja säilyttäminen.

Ennen kuin päästään asian ytimeen, tulee koirallasi olla alla tärkeät tukitaidot, jotka ovat ehdollinen vahviste, eli naksutin tai suusanallinen merkkiääni, joka auttaa merkkaamaan juuri oikean hetken, jota halutaan vahvistaa. Lisäksi koiralle tarvitaan Ankkuri. Ankkurilla tarkoitetaan tässä yhteydessä tehtävää, johon ehdollistetaan niin paljon positiivista tunneoppimista, että niiden avulla koira pystyy säilyttää toimintakykynsä siedätyksen aikana.

Opettamaan koirallesi nämä tukitaidot, opit samalla myös hyödyntämään niitä muussa koulutuksessa. Kaikki koulutus vahvistaa suhdettasi koiraan ja opitte tuntemaan toisenne entistäkin paremmin, jolloin myös molemminpuolinen luottamus vahvistuu! Harjoitustehtävät voit suorittaa juuri sinulle sopivaan tahtiin ja materiaali on 6 kuukautta! Voit siis tarvittaessa kerrata harjoituksia ja palautella asioita mieleesi. Täsmäharjoitukset vinkkivideoineen ovat helposti löydettävissä kurssimateriaalista.

Ääniarkuus on yksi stressaavimmista asioista koiraperheen arjessa. Mikäli se ei ole geneettistä niin asioille on onneksi paljonkin tehtävissä ja olet löytänyt tiesi juuri oikeaan paikkaan! 🙂

Huomioithan vielä, että mikäli koirallasi esiintyy todella haastavaa pelkokäytöstä ja/tai käyttäytyminen on muuttunut äkillisesti lyhyessä ajassa, tulisi terveydelliset syyt selvittää aina ensin ja tämän jälkeen suosittelen kääntymään ammattilaisen apuun ihan käytännössä.

Harjoitustehtävä 5:

This entry was posted in . Bookmark the permalink.